lördag 8 november 2008

En dag i sängen

Igår var jag äntligen hos läkare. Fick lite mediciner för närmaste tiden. Hon konstaterade bara att jag behövde specialistvård. Skickar remisser hitan och ditan. Blodprover skulle jag ta. Men det glömde jag. Eller, jag vet inte hur det funkar här i Sverige längre.

Med hjälp av sömntablett gick jag och lade mig tidigt och sov tre-fyra timmar. Så började vridandet och vändandet igen. Upp på morgonen, upptäcker att jag är fruktansvärt yr, snubblar omkring och hjärtat slår. Kollar blodtrycket, inte bra. Är redo att ringa sjukhuset men lägger mig i stället. Nu är det nog ok tror jag. Bara lite tryck kvar i bröstet. Blodtrycket ok.

Jag som hade tänkt vara social idag och ringa syster för att höra om vi skulle se på TV ihop. Nu orkar jag inte. Ska nog sova snart igen.

I morgon är en annan dag.

 Dagens historielektion
Den 8 november 1520, ägde Stockholms blodbad rum på Stortorget i Gamla Stan. På Kristian II:s order miste 94 personer huvudet, däribland Gustav Vasas far och många av hans släktingar. Adelsmännen blir halshuggna, för det är ett adligt privilegium, emedan övriga hängs i den höga galge som står på torget och en del blir upphängda med stövlar och sporrar på, så som de kommit inridande i staden. I flera dagar får de döda kropparna ligga kvar på torget och först på lördagen tänds ett stort bål på Södermalm, dit man släpar de dödas kroppar för att brännas. Sten Sture d.y. har varit död och begravd i ett halvår, men nu låter Kristian gräva upp hans kropp för att brännas med de andra motståndarna.

Kan jag ha varit med där i ett tidigare liv? Därför jag haft en sån dag idag? :)

Och varför i hela friden får jag inte till det med layouten????????????

2 kommentarer:

  1. Det låter inte som en rolig dag :( Usch. varför blir det så där ibland? Högt eller lågt blodtryck? Hoppas du är bättre idag! hade ju varit trevligt se på tv ihop ;) Och hejat på scotts ;) eller tittar du på en annan kanal då? Du får lite "kul" annonser på din sida - Tjeckiska republiken Och det första man ser - Hur kreditvärdig är du? :) Nästan roligt :) Kramis

    SvaraRadera
  2. Så du har det. vad ska jag säga, det blir väl till att kämpa på. Du är duktigare på att blogga än vad jag är, blir inte så ofta. Kan berätta att det börjar bli lite småkyligt på Kreta och uppvärmingen kommer väl så smått ruinera oss den här vintern. Men jag längtar ändå inte till Sverige, hellre fryser jag ett par mån om året.
    Hälsningar Git

    SvaraRadera